tubularsistem.ro

Electronic Market Kft.

Placă Kanban

Placă kanban pentru carduri cu săgeată glisantă.

Tabloul Kanban este un instrument vizual și o metodă în managementul proiectelor și a sarcinilor care vă ajută să urmăriți și să organizați procesele de lucru mai eficient. Sistemul Kanban a fost dezvoltat inițial în fabricile Toyota pentru a optimiza procesele de producție, dar ulterior sa răspândit în multe alte domenii, cum ar fi IT, ingineria software și managementul general al proiectelor.

O tablă Kanban este de obicei afișată pe un perete sau pe o platformă digitală și constă din coloane care reprezintă diferite faze sau stări ale procesului de lucru. Coloanele pot include carduri sau etichete care includ sarcini sau proiecte specifice. De obicei, coloanele pot fi:

  1. Condiție: faza inițială a sarcinilor sau proiectelor noi.
  2. În desfășurare: sarcini sau proiecte care sunt în curs de desfășurare.
  3. Terminat sau în curs: sarcini sau proiecte care au fost deja finalizate.
  4. Revizuire sau testare: faza de inspecție sau testare a lucrării finalizate înainte ca aceasta să intre în final în starea finală.

Membrii echipei pot revizui consiliul și pot vedea cu ușurință ce sarcini sunt în desfășurare, care sunt în desfășurare și care au fost deja finalizate. Scopul sistemului Kanban este de a crește vizibilitatea și transparența procesului de lucru, precum și de a promova luarea deciziilor și managementul sarcinilor mai eficiente.